Titelblad

RUNDT OM ANNAPURNA
En rejsebog

Hvorfor rejser vi?
    Denne bogs første del er en dagbog fra en vandretur i Nepal, i den del af Himalaya som kaldes Annapurna-massivet. Fra det næsten tropiske lavland, op i det tibetanske bjergland og over Thorung-passet, hvor polarklimaet hersker - og ned igen. Over mange kulturelle og klimatiske grænser, og langt hjemmefra.
    Bogens anden del består af en række refleksioner over rejsen som udfoldelsesform - hvor synsvinklen flyttes fra de tre normaldanskere på trek over til en række store rejsende: Troels Kløvedal, Reinhold Messner, Stanley, Columbus, Odysseus, nordpolsfarerne. - Et forsøg på gennem dem at forstå et af den vesteuropæiske civilisations mest iøjnefaldende og værdsatte gøremål.

Links til
Forord
RUNDT OM ANNAPURNA. Dagbog fra Himalaya
RUNDT OM REJSEN. Et essay


 

THULE I HJERTET
Nærbillede af Knud Rasmussen

Knud Rasmussen var nationalhelt, i Grønland som i Danmark. Da han døde, 54 år gammel, var han verdensberømt.

Men hvem var han egentlig, denne dynamiske og karismatiske skikkelse, der om nogen symboliserer muligheden af at forene dansk og grønlandsk og europæisk og eskimoisk kultur? Spørgsmålet melder sig ikke mindst i dag, hvor det grønlandske velfærdssamfund står over for enorme problemer af social, økonomisk og kulturel art.

I Knud Wentzels bog tegnes et psykologisk portræt, der viser, at problemerne allerede var nærværende i Knud Rasmussen selv. Uden at rokke ved hans usædvanlige format og banebrydende indsats vidner bogen om en konfliktfyldt personlighed, hvis indre modsætninger på én gang forklarer og problematiserer myten om ham.

Bogudgaven er rigt illusteret med fotos fra private arkiver.

Link til bogens tekst.

Thule i hjertet